שכן שבנה בצורה שמסכן את הדיירים

שאלה:

שלום וברכה, יישר כח לכבוד הרבנים החשובים. שאלה לגבי שכן שבנה בחצר שבבניין חדר לעצמו, ומצד החצר – גובה הגג של המבנה מהחצר הוא כמטר ומשהו, ומצד שני יש גובה של כשני קומות מהגג, והוא לא עשה לא מעקה וילדים לפעמים מטפסים עליו, והדבר מהווה סכנה של ממש. הדייר מתחמק מבקשות הדיירים, ואינו מוכן לשים שם מעקה. האם מותר להתלונן בעירייה על המפגע, ומה שקורה בדרך כלל זה שבא פקח מהעירייה נותן אזהרה ועל בעל המפגע לתקן את המפגע בתוך תקופת זמן מסויימת, רק כך ניתן לחייבו לתן את המפגע. האם זה מותר ? תודה רבה ותזכו להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום וברכה,

יש להתרות בו תחילה – ניתן להשאיר לו מכתב שיעשה מעקה ויסלק את המפגע, ולהתרות בו שאם לא יתייחס אתם מעבירים את התלונה לעירייה.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שפח סעיף יב פסק שהמתעסק בזיוף מטבעות ומסכן את התושבים, מותר למוסרו, ויש להתרות בו תחילה. ולכן במקרה כאן מותר למוסרו לשלטונות, אלא שיש להתרות בו תחילה. וכאן זה הרבה יותר קל, מאחר והעירייה לא מענישים מיד אלא מתרים בו תחילה וכמובא בשאלה.