תפיל ה

שאלה:

שבוע טוב יוצא לי הרבה פעמים לאחר סיום לדוגמה ספר תהילים , או בכלל שתפילותיי אוטומטיות, כלומר הבקשות מרוב החזרה עליהם באות אוטומטית. האם גם ככה התפילות נחשבות , או שבכלל לא ? אשמח לקבל תשובה ברורה בעניין שבוע מבורך

תשובה:

שלום וברכה

ידוע בענין זה הרעיון המובא בספרים, לגבי דרשת חז"ל על דברי יעקב אבינו "אשר לקחתי מיד האמורי בחרבי ובקשתי" ותירגם אונקלוס "בצלותי ובעותי" – תפילתי ובקשתי. ויש לשאול, מדוע תפילה נמשלה לחרב ובקשה לקשת. והתשובה, שתפילה שתיקנו חכמים כאחת מתפילות היום, יש לה כח השפעה מעצם מהותה גם כשהיא נאמרת שלא בכוונה [כמובן אין להשוות תפילה בכוונה לשאינה בכוונה אבל יש תועלת רבה גם כך], כמו חרב שהיא חדה וחותכת גם בלא הפעלת כח רב – מעצם מהותה. לעומת זאת קשת, כל פעולתה מכח משיכתה ומתיחת החץ, בלי מתיחה היא לא פועלת שום דבר. לכן בקשה שהיא אישית של האדם שלא מסדר היום, הכוונה בה הרבה יותר משמעותית והכרחית. לכן בבקשות הפרטיות חשוב הרבה יותר לגוון.

שבוע טוב ומבורך.