לעבוד עם נשים – צניעות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים האם מותר לעבוד לפי ההלכה בעבודה שיש בה מגע עם נשים(הכוונה שהוא רואה נשים ומדבר איתן)

תשובה:

בודאי שלכתחילה כל המנעות מהסתכלות חשובה עד מאוד, אבל לא ניתן לאסור לגמרי עבודה עם נשים, זה קצת נחשב כמו ליכא דרכא אחרינא כי אדם לא מוצא עבודה שמתאימה לו בחברת גברים בלבד פעמים רבות, וידועים דברי הרשב"ם במסכת בבא בתרא שהתיר בכהאי גוונא. כמובן שיש לאדם במצב כזה לשמור על עצמו מאוד שכל הקשר יהיה בעניני עבודה ונימוס מחוייב בלבד ולא יותר.