הדליקה נרות שבת פחות מכפי רגילותה

שאלה:

מה הדין אשה ששכחה להדליק שתי נרות שבת והדליקה רק נר אחד האם יש להוסיף בשבת הבא עוד נר?

תשובה:

שבוע טוב ומבורך

בביאור הלכה בסי' רסג ד"ה ששכחה הביא מדברי הפרי מגדים שהחמיר באופן זה להדליק עוד נר, אבל דחה דבריו, וכתב שכיון שמדובר במנהג בעלמא, אין לנו להוסיף עליו מעבר למה שהובא בקדמונים, וכיון שהדליקה נר אחד אינה בכלל קנס זה. אמנם יש שהחמירו בזה, ראה לבושי מרדכי ח"ב סי' מט, קנין תורה ח"ו סי' ט, שו"ת באר משה ח"ח סי' סג ותורת חיים סופר סי' רסג ס"ק ד, לכן ראוי לנהוג כפרי מגדים, ואם קשה לה להוסיף, תוסיף יותר שמן בכל נר לפי מה שהורגלה, או שתתרום שמן להדלקה לאשה עניה.

בשורות טובות.