האם מותר ליסוע הביתה בערב שבת אחרי מיון?

שאלה:

אבא שלי במיון הוא דתי ובעל קורא הגיע למיון בצהריים בגלל כאבים בקיבה/מעיים אם ישחררו אותו בערב שבת אחרי כניסת השבת אין מצב שילך ברגל הביתה האם הא יכול ליסוע הביתה?

תשובה:

שלום וברכה

מתנצל שלא ראינו את שאלתך לפני שבת.

בודאי אסור לנסוע בשבת, אם ישחררו אותו בשבת יש למצוא מקום בתחום בית החולים עד למוצאי שבת. בדרך כלל יש חדרים שנותנים לאנשים שבאים ללוות חולים גם הוא יכול לשהות בחדר כזה, לא נשמע שהוא במצב של פיקוח נפש המצריך חילול שבת…

רפואה שלמה.