לא תתגודדו בארגון מניין נוסף

שאלה:

שלום הרב, ישנו בית כנסת שבו יש את אולם בית הכנסת בקומה הראשונה ומעליה ישנו אולם לקידוש. בערב שבת המניין שבבית הכנסת לוקח הרבה מאוד זמן (שירים וריקודים). האם מותר לארגן מניין נוסף באולם שבו עושים קידוש? שמעתי שיתכן שיש בזה בעיה של לא תתגודדו אם כן, אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה בעיה של לא תתגודדו, האיסור שהזכרת ענינו שאנשים נוהגים אחרת במנהגים שונים, למשל במקום שהמנהג הקבוע הוא לגמרי כמו הספרדים, ובא אדם ונוהג שם באמירת תחנון כמנהג בני אשכנז יש לנו שאלה של לא תתגודדו והדינים שבזה, כאן אין ביניכם מחלוקת על מנהג מסויים וכדומה אלא שפשוט זמני התפילה ואופיה לא מתאימים לכולם… מה שכן יש כאן זה הענין שהתבאר בשו"ע סי' צ בארוכה, והוא המעלה של תפילה ברוב עם, יש מעלה גדולה לתפילה בציבור אחד גדול יותר משני מנינים קטנים יותר. אבל אם השירה והריקודים גורמים למחלוקת וכעס ומתיחות בין חברי הקהילה עדיף לאםשר לאנשים שמעונים להתפלל אחרת לעשות כרצונם, הכל לפי הענין.

שבת שלום.