תולעים בפירות יבשים

שאלה:

שלום רב. האם הכלל שנאמר לגבי הלכות תולעים שכל בריה שאין בה עצם אינו מתקיים יותר מי"ב חודשים ולפיכך פירות שנתלשו ושהו י"ב חודשים (או עברו תהליך יבוש בתנור) ומרן בשו"ע סי פ"ד ס"ח פסק שמותר לאוכלם בלא בדיקה, האם הוא כלל מוחלט שהרי עינינו הרואות שגם אחרי י"ב חודשים מתפתחים חרקים שונים או משתמרים אף בפירות שעברו יבוש כמו בתאנים מיובשות המיובאים מתורכיה בפרט לקראת טו בשבט

תשובה:

שלום וברכה

אני כלל לא בטוח שהחרקים שאנו מוצאים הכל נוצר עוד על העץ… פירות יבשים עומדים הרבה זמן והם מתליעים בחנויות ובבתי העסק. הרבה פעמים גם האיחסון נעשה בצורה שאינה נאותה. גם תהליך היבוש עצמו נעשה הרבה פעמים בשטח פתוח בסין ובכל מיני מקומות, כשרואים תמונות של ההליך הזה לפעמים קצת יוצא התיאבון…