לתווך רכבים לאנשים שנוהגים שלא ביושר כלפי הביטוח

שאלה:

שלום רב ברצוני לברר אם יש בעיה לתווך לאנשים אנשים המעוניינים להשכיר את הרכבים שלהם, כאשר ההנחה היא שאלו ששוכרים במקרה של נזק ישקרו לחברת הביטוח שזה לא היה השכרה אלא השאלה בלבד [חברות הביטוח לא מרשות להשכיר, ויש כאלו שמזלזלים בהגבלה זו ושוכרים על דעת ביטוח זה], האם יש להימנע מכך או שאין זה עסק שלי.

תשובה:

שלום וברכה,

המתווך לא מביא דבר האסור למקבל. וכן אין בזה איסור מסייע – א. לא מביא דבר איסור לידיו. ב. מי אמר שיהיה תאונה. ג. גם אם יהיה תאונה מי אמר שהשוכר ישקר ויוציא מחברת הביטוח שלא כדין.

בהצלחה.