ברכה על רסק תפוחים

שאלה:

שלום לרב. מה קורה כשאוכלים תפוח ורסק תפוחים. האם צריך לברך שהכל בנפרד על הרסק כיון שלא ניכר צורת הפרי או שמא זה נפטר בברכת בפה"ע? את"ל כיון שזה אותו פרי זה נפטר, מה קורה אם אוכלים אגס ורסק תפוחים. אלו אמנם שני פירות נפרדים אך עדיין אותה ברכה. האם אז כן צריך לברך בנפרד או שמא כיון שזה אותו ברכה (במקור) זה עדיין פוטר?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר התפוח אינו חלק מהרסק אלא נאכל בנפרד, ודאי יש לברך כאן שתי ברכות, השאלה היא כאשר מרסקים תפוח ונותרו בתוך הרסק חתיכות פרי שלא התרסקו, שבזה הכלל הוא שאם נשארו בכוונה כדי שלא יהיה הכל מרוסק לגמרי, די לברך העץ, כיון שהכל ניכר בגלל אותן חתיכות אבל אם זה נשאר שלא בכוונה וזה טפל לרסק, יש לברך שהכל ובכל מקרה של ספק ניתן להפריד ביניהם ולברך שתי ברכות.

מקורות:

ראה פסקי תשובות סי' רב הערה 81.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לבני ספרד יש בהצעת כבודו ממש ברכה לבטלה!
    בני ספרד נוהגים לברך על רסק פרי את ברכת הפרי אפילו אם לא ניכר שום חתיכות כלל! שו"ע רד סע יא