אכילה בשבת בבוקר לפני קריאת התורה

שאלה:

האם מותר לאכול מזונות וקוגעל בשבת בבוקר לפני קריאת התורה ללא קידוש , והאם במקרה שכן קידש וטעם לפני קריאת התורה האם נדרש לעשות שוב קידוש לאחר מוסף?

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס, אין לאכול לפני קידוש. העיקר להלכה שמרגע שגמרת שמונה עשרה של שחרית אתה חייב בקידוש ואסור לאכול ולשתות כלום קודם לכן. קידש וטעם, המנהג שאינו חייב לקדש שוב, וזאת משום שכאמור כבר היה חייב בקידוש, אבל המחמיר לקדש שוב תבוא עליו ברכה, שכך סברו רבים מהפוסקים בעיקר מגדולי ספרד.

מקורות:

ראה כאן בקישור שציינו ובתגובות.