אין לנו מזוזה באולפנה – מה עושים?

שאלה:

שלום, אני לומדת באולפנה עם חצי פנימיה (שני ורביעי) ועברתי לחדר חדש לאחרונה ועדיין לא דאגו לנו למזוזה.. עברו כבר 3 שבועות.. האם מותר לישון בחדר זה? חשוב לציין שהחדרים אצלנו לא מחוברים וישר שנכנסים זה החדר שלנו.. תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה

אסור בשום אופן לגור בחדר בלי מזוזה, יש להעמיד את מנהל האולפנה על חומרת הענין באופן מידי, קשה לי להבין כיצד יתכן מוסד חינוכי דתי שאינו דואג לדבר הכי בסיסי הזה! ומכל מקום במידה ואין מזוזה כרגע וזה מתעכב, תביאי את מזוזה, ניתן לרכוש בכל מקום בארץ ישראל יש סופרי סת"ם יראי שמים, ומזוזה רגילה עולה כמה עשרות שקלים בסך הכל…

שבת שלום ומבורך.