חישוב גרם כסף על פי הלכה

שאלה:

כמה שווה היום גרם כסף ואיך מחשבים את משקל הל"ו שעורים של כסף בשביל לחשב הסכום שהמורד צריך להוסיף על הכתובה.

תשובה:

שלום וברכה

גרם כסף היום לפי מכון כת"ר הוא כמעט שני שקלים. בנוגע לחישוב דמי הכתובה יש דיון רחב מאוד בפוסקים, כיון שלכתחילה ההתחייבות היא בזקוקין כסף שזו התייחסות למטבע גרמנית עתיקה, ויש פערים גדולים בענין זה בין הגישות השונות, כך שהדבר נתון להחלטת בית הדין.