בית שגרו בו מחללי שבת

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א שלום וברכה; דודי קנה בית חדש והוא הבעלים השניים מאז הבית נבנה. רב אחד אמר לדודי לצבוע את קירות הבית כי הבית ספג את המעשים הלא טובים שעשו. ואני תמהתי לעצמי מה ההבדל בין חנוכת הבית להסרת הקליפות דרך צביעת הבית. ישמח מאוד אם הרב יתן לי תשובה מפורטת. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין כל בעיה לגור שם, רק יעשה חנוכת הבית לחנוך את הבית במצוות ולימוד תורה, ויראה הרבה נחת ושמחה בבית הזה.

לא שמעתי שמוחקים עבירות עם צבע לקירות… אין צורך בשום דבר וגם אין הגיון שיהיה תועלת בדבר כזה…