לשון הרע בעבודה

שאלה:

שלום רב. אני מנהל צוות מנהלים. אחד המנהלים אינו מקפיד על ספירת הסחורה שנכנסת למחסן. דבר זה גורם לחברה בה אני עובד ויכוחים לעיתים קרובות עם הספק ,בשל חוסרים שלטענתו הוא סיפק לנו ואנו טוענים שלא. דבר זה נובע כמובן בשל העובדה,שאותו מנהל לא סופר את הסחורה שמגיעה. בקשתי ממנו מספר פעמים לספור,וזה לא מתבצע,עד כדי כך שהספק שלנו רצה לחייב אותנו קרוב ל-8000 ש"ח בשל חוסר בפריטים לטענתו. העלתי את הנושא בפני ההנהלה שכנראה רוצה לפטר את אותו מנהל בשל הנזקים שגורם לחברה. האם עברתי על איסור לשון הרע? תודה

תשובה:

אני חושב שנהגת נכון מאוד, אותו אחראי נוהג בחוסר אחריות בולט וברשלנות ממש, וקיימת מצות השבת אבדה בכך שדיווחת לממונים עליו שהם בעצם אלו שנושאים בנזק.