תרופה לקשב וריכוז בשבת

שאלה:

לבעיות קשב וריכוז שונות נותנים הרופאים כדורים כמו פריזמה וכד', האם יש היתר לקחת זאת בשבת, נכון שמבחינה רפואית צריך רצף, אבל מבחינה הלכתית מה ההיתר ? אין כאן חולה כל גופו כלל ועיקר

תשובה:

נכון הדבר שבאופן עקרוני יסוד ההיתר בתרופה המצריכה רצף הוא משום שמכך שנוטל כמה ימים תרופה ניכר שזה באמת חולי גמור, ראה שולחן שלמה ח"ב עמ' קעא מדברי החזון איש ובעל האגרות משה, מכל מקום כאן יש צירוף נוסף שזה כלל לא חולי ואינה תרופה, ויותר דומה לויטמינים העשויים לחיזוק המזג שאמנם נהגו להחמיר בהם אבל יש שצידדו להקל, ולכן בצירוף הצער הגדול לילד ולסביבה מכך שאינו נוטל את התרופה, יש להקל, כאשר אכן הרצף חשוב והנזק ממשי גם לימים הבאים.