כשרות עלי גפן

שאלה:

שלום , אני רוצה בבקשה לשאול מה הדין לגבי הכשרות של עלי גפן, לא מדובר בעלים ממולאים בשימורים, אלא בעלי גפן הנמכרים רק כעלים, בנפרד,בתוך חומץ וכדומה בצנצנת. ויש להם כשרות אך לא מציין לגבי נקיון מחרקים .

תשובה:

אם אין כשרות מיוחדת לענין חרקים, אין להשתמש, מדובר בחרקים משומרים בצינצנת… העלים האלו מאוד נגועים.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. למעשה, עיקר מה שצריך כשרות זה בגלל חרקים. העלים פטורים מתרו"מ, וגם מערלה.

    בשנים האחרונות פורסם מטעם עמותת בכושרות כי רמת הנגיעות בעלי גפן גבוהה במיוחד, גם באריזות כשרות של בד"צים. מפורסם ברשת.