תשלום על שיעור נהיגה שספק אם תרם לי

שאלה:

בס"ד. שלום הרב. אני לומד נהיגה. לפני המבחן עשיתי שני שיעורים ואז באשמת המורה הטסט נדחה בחודש וחצי.. רציתי לשאול אם טרם שילמתי למורה על שני השיעורים הללו. האם ברור שאני חייב לשלם לו? או שאולי יש מקום לטעון שהשיעורים הללו מועילים כשהם נעשים סמוך לטסט. אך אם הטסט נדחה בחודשיים . ובמקומם עשיתי שוב שני שיעורים לפני הטסט. אולי אני פטור מלשלם לו על שיעורים שלא הועילו לי שכן מאז השיעורים שכחתי את מה שלמדתי. ותועלתם פחתה?

תשובה:

שלום וברכה,

השאלה היא מציאותית – איך מקובל. אם מקובל שהשיעורים יהיו דווקא לפני הטסט, והטסט נדחה באשמת המורה, אין חובה לשלם תשלום כפול. מאחר ונשכר ללמד סמוך לטסט ולא חודשיים לפני. אבל אם רוב התלמידים לא מקפידים שהשיעורים יהיו סמוך לטסט, או שהטסט לא נדחה באשמת המורה, יש לחייב את התלמיד בתשלום כפול.

בהצלחה.