נפטר שהשאיר חוב בבנק

שאלה:

האם אדם שנפטר עם חובות/ הלואות לבנק עובר בגזל

תשובה:

שלום וברכה,

לווה חייב לפרוע את חובותיו, ואם נפטר והשאיר נכסים חייבים היורשים לפרוע את חובותיו מנכסי אביהם.

בהלוואה מהבנק, אם יש שעבוד נכסים לבנק, הבנק יגבה את החוב מהשעבוד. בחוב קטן שאין שעבוד, כמדומני שהבנק מצידו לא תובע את החוב וכאילו החוב מחול, ועל דעת מלווים הלוואות קטנות, שאם ימות לא יגבו את החוב. וא"כ אין חובה על היורשים לפרוע את החוב. ויש לברר את המדיניות בבנקים האם כך הם הדברים, או שמצידם הם מעוניינים שהיורשים יפרעו את החוב של המוריש.

בהצלחה.