לפרסם על אי שביעות רצון על עסק שנתן שרות קלוקל

שאלה:

נחשפתי בפורום חרדי על עסק של שווק ריהוט במחירים טובים והמון משתמשים המליצו עליו. בעקבות אותם המלצות סגרתי גם עסקה גדולה מולם. חלק מהדברים הצליחו וחלקם בכלל לא והחברה מתנהגת בצורה מחפירה אליי. האם מותר לי לפרסם עליהם גם אבל אם סייג בכדי שאנשים נוספים דירצו את שירותם יפנו אליי באישי כדי שאבהיר להם מה לדרוש מאותה חברה שלא יפסידו כמוני?

תשובה:

שלום וברכה,

לפרסם חוות דעת שלילית על בעל מקצוע או על משווק, נחשב לשון הרע. ואם כוונתו לתועלת אחרים מותר רק בהתקיים תחילה שבעה תנאים שכתב בחפץ חיים. ואלו הן: 1. שיראה בעצמו ולא ששמע מאחרים. 2. שלא יחליט מהר שהשני פעל שלא כדין, אלא יתבונן היטב האם השני עשה עוול. 3. שיוכיח את החוטא תחילה בלשון רכה. 4. שלא יגדיל את העוולה יותר ממה שהיא. 5.  שיתכוון לתועלת ולא לנקמה או שנאה. 6. אם יכול לסבב שתגיע התועלת בצורה אחרת. 7. שלא יגיע לו נזק יותר מכפי הדין.

בהצלחה.

מקורות:

ראה חפץ חיים כלל י.