בדיקות טרם נישואין

שאלה:

בס"ד האם מותר לשלול שידוך במידה ובת הזוג לא מעוניינת לבצע בדיקות מינימליות טרם הנישואין? לבחורה עבר פורה במערכות יחסים עם בנים. אני לא מעוניין נפשית ופיסית להתחבר למישהי שאיני יודע אם היא בריאה. כמובן שאני שמרתי על עצמי כל חיי ועשיתי בדיקות. האם זכותי לבקש ממנה בדיקות מומלצות לפני מגע מיני? תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה אם אכן יש מקום אמיתי לחשש, אין לך סיבה לוותר על כך אם אתה אכן חושש מכך. כמו כן יש לבצע בדיקות דור ישרים כדי לוודא שאין חשש גנטי הגורם מחלות קשות אצל הילדים חלילה. בציבור החרדי היום מדובר בהליך שגרתי שעושים אצל כל נער/ה מתבגר/ת, וכך לפני ששידוך נסגר מתקשרים לדור ישרים לוודא בשיחת טלפון מהירה שאין חשש כזה. מומלץ.

ברכה והצלחה.