איך נשארים אדם דתי עם התקדמות המודרנה והדיגיטל

שאלה:

שלום כבוד הרב, המון פעמים בחיי אני נתקלת במצבים בהם אני מרגישה שהמודרנה מקשה עליי להתמיד בדת ולהצליח לקיים אותה. אני ומשפחתי גרים בעיר חילונית וגם באולפנה בה אני לומדת הרמה הדתית אינה גבוהה במיוחד לחברות שלי יש טלפונים משוכללים עם המון חשיפה לדברים שונים מגוונים וחדשניים אך מצד שני גם תכנים שלא מתאימים לי ומאוד קשה לי להצליח לשמור על הדת שלי חזקה כשכל הטכנולוגיה הזאת נמצאת סביבי מה אוכל לעשות כי מצד אחד זה העולם בו אנו חיים ומצד שני אני מתקשה לחיות בו כנערה דתייה. כיצד אתה ממליץ לי להצליח לשלב את אורח החיים הדתי שבו אני חייה עם התפתחות המודרנה?

תשובה:

שלום וברכה

השאלה שאת שואלת מאוד מאוד משמעותית! החברה בה אנו נמצאים זה הגורם מספר 1 בהשפעה עלינו, עוד יותר מהמחנכים וכו', ולכן חובה עלינו למצוא את עצמנו בחברה תומכת מתאימה להשקפתנו ושאיפותינו. אינני יודע היכן את לומדת, אבל יש אולפנות מצוינות ששם הבנות יראות שמים והמקום הרבה יותר שמור. ממש לא נכון לחשוב שזהו העולם וגמרנו… יש הרבה מאוד סגנונות וכל אחד חייב למצוא את עצמו במקום המתאים לאמונתו. תתייעצי בענין עם רבנית מקומית שאת מכירה שתסייע לך למצוא את המקום הנכון והנעים שרק יקדם אותך מבחינה רוחנית, כי יש המון אופציות!

בהצלחה רבה