יחוד כמה נשים עם גוי בנסיעה

שאלה:

כבוד הרב האם מותר לכמה נשים לנסוע עם נהג מונית גוי במשך היום בחו"ל,והאם הדין משתנה אם הנסיעה תגלוש גם לערב?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמדובר בנסיעה במקום שעוברים רכבים רבים ובשעות היום אין כאן יחוד, אבל בשעות הלילה בכבישים צדדים זו כבר בעיה, למנהג הספרדים ודאי אסור. שכן יחוד של איש אחד אפילו עם כמה נשים אסור לדעת השולחן ערוך סי’ כב סעי’ ה. למנהג האשכנזים יש להקל בשעת הדחק כיון שיש כאן שלוש נשים [ראה רמ"א שם ע”ד השו”ע הנ”ל] ואפילו בלילה יש להקל בשעת הדחק כמבואר בשו”ת הרמ”א סי’ יד. אבל ודאי זה לא לכתחילה כיון שיש שהחמירו בזה בלילה להצריך ארבע נשים גם לאשכנזים, ראה נטעי גבריאל יחוד עמ’ קנח. שתי נשים אסור לכל הדעות.

נסיעה טובה.