יחוד – דלת פתוחה

שאלה:

שלום הרב . ברוך ה' הגענו לגיל שצריך להתחיל להקים בית בישראל . ואני יוצא עם מישהי כבר תקופה . היא חיה רק עם אמא שלה בבית , ושאלתי היא כזאת האם מותר להכנס אליה לבית מדיני יחוד שאמא שלה בבית ? היא אומרת שאם פותחים את החלון השכנים שממול יכולים לראות את מה שמתרחש בבית , או הצעה שנייה שהייתה זה להשאיר את הדלת של הבית פתוחה , אבל אין ממש אינטרקציה עם השכנים יש רק שכן אחד בקומה . האם הדרכים האלה מותרות ? או האם בכללי מכיוון שזאת אמא שלה אז זה יותר בסדר ? או שאין הבדל?

תשובה:

אם הדלת פתוחה לרווחה וכאשר עוברים ליד הדלת רואים כל הסלון אפשר להיות בסלון אבל לא בחדר אחר… זה לא הכי נוח, תעשו כפי שנראה לכם, לסמוך על החלון אינני יודע אם המציאות ממש כפי שהיא מתארת…

בהצלחה רבה והחלטות טובות ונכונות!