דמי תיווך בעסקה שלא הסתיימה

שאלה:

שלום וברכה אני העמדתי דירה למכירה לפני כחצי שנה, לפני ארבע חודשים מתווך הביא לקוח לדירה והלקוח אמר שהוא רוצה לקנות בהתחלה הוא אמר אחרי החג , אחריי החג עורכי הדין של הצדדים יצרו קשר ובתחילה העוד שלי היה בחו"ל והוא התעכב להעביר טיוטת הסכם אבל לאחר שבועיים הוא שלח טיוטה ומאז הצד השני התעכב והשיג על הטיוטה ואח"כ הם אמרו שהם מחכים לשמאי של משכנתא שיתן את השמאות שלו וזה לקח המון זמן אח"כ הם אמרו שהלקוח עבר תאונת דרכים , בשלב מסויים העוד שלי הודיע לעוד שלהם שאנחנו רואים את עצמנו משוחררים לשמוע על לקוחות נוספים, וגם אז עבר זמן, אח"כ פניתי למתווך ואמרתי לו שיש לי הצעה אחרת והוא אמר מה פתאום הרי יש לי לקוח ואני אמרתי לו האם הלקוח שלך מוכן לחתום מחר בבוקר והוא אמר שהוא יבדוק והוא לא חזר אלי שבועיים ואז חתמתי חוזה עם הלקוח השני ועכשיו המתווך מאיים שיתבע אותי על הדמי תיווך ואני שואל האם עשיתי משהו לא בסדר כשחתמתי עם השני והאם יש משהו בטענת המתווך שמגיע לו משהו? יש לציין שלא היה לי שום דבר ביד מהלקוח הראשון לא חוזה ולא זכרון דברים בברכה דוד

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד ולא נחתם חוזה אין התחייבות לשלם דמי תיווך, ולא משנה מאיזו סיבה לא נחתם החוזה. ולכן אין עליכם חובת תשלום למתווך.

בהצלחה.