לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תאות האכילה

שאלה:

שלום לרב קיבלתי על עצמי להתחזק בנושא האכילה בקדושה ותאותת האכילה… אני בדרך כלל קיצוני בדעותי ומעשי ז"א שאני יכול פתאום להתנזר ממאכלים מסויימים שאני ממש אוהב… אני מניח שזו לא הדרך… ויש ממוצע… השאלה היא איך? אני רוצה לדעת פרקטית איך מתגברים על תאות האכילה… איך אנחנו אמורים לאכול… אני מניח שהחפץ חיים או הבן איש חי וגדולי ישראל לא אוכלים כמוני ביום יום עוגות שנשארו משבת… שוקולדים למיניהם… וכו'… אבל אנחנו… או אני לפחות.. לא שם… ובכל זאת כל פעם שאני כן אוכל, אני מרגיש צביטה… איפה אני ואיפה אותו אחד שאני רוצה להיות… ברור שבן תורה לא צריך להתענג עליהם ומצד שני לא להתנזר… איך אוכלים? תודה לרב

תשובה:

שלום וברכה

להיות קיצוני זה ודאי לא טוב בכלל! לדעתי הדרך הנכונה להתייחס לאוכל הוא להתייחס אליו כפי שהתייחס לכך הרמב"ם, כלומר לאכול אוכל בריא, להשתדל להמנע ממאכלים שאינם בריאים, ברגע שאתה מתייחס באופן כללי לאוכל כדבר הנצרך לגוף ולא רק כתענוג, זה כבר התגברות גדולה מאוד, גם אם תאכל מהאוכל הבריא המון… כך, כל פעם שהצלחת להתגבר על משהו, מעבר לדאגה לבריאותך שזה בונוס גדול, זה גם התגברות עצומה על התאוות, אבל להבהל ממכשול בענין זה כבר מוגזם… אם על כל המנעות יש פעמיים שלוש כשלון זה כבר מצב מצויין… 25% הצלחה זה המון המון… העיקר שהמסלול הכללי יהיה באכילה בריאה, ומה שמידי פעם מנשנשים משהו זה בסדר. בכלל העיקר בזמנינו הוא עבודת ה' בשמחה, שבירת התאוות זה כבר דרגה גבוהה. העיקר ללמוד בחשק ולהוסיף זמנים, לקיים מצוות בדקדוק ולשמור על בית טהור וקדוש. כל השאר זה כבר דרגות גבוהות..

שבוע טוב ומבורך.