שינוי מקום בברכות

שאלה:

שלום וברכה רבה. מי שאכל מיני מזונות ברכב ועדיין לא בירך ברכה אחרונה וכשהגיע לביתו אשתו הכינה ספגטי, האם יברך שוב על הספגטי או שמא יברך תחילה ברכה אחרונה על מה שאכל באוטו ורק אח"כ יברך שוב ברכה ראשונה?

תשובה:

שלום וברכה

יש אמנם שסוברים שאכילה ברכב נוסע לא נחשבת קביעות ודינו כהולכי דרכים, אעפ"כ נראה שבמקרה זה הקביעות בבית היא כבר אכילה חדשה לגמרי וחייבת ברכה, אפילו ידע מכך ולא הסיח דעתו, כל שכן אם לא ידע מכך שודאי חייב לברך משום היסח הדעת.