מה יעשה אדם ולא יחטא?

שאלה:

בס"ד שאלה לגבי המצוי והרצוי לגבי איפוק בלא להוציא שז"ל. השאלה מתייחסת וקשורה לאדם הראשון. ידוע בספרים/ מדרשים שאדם הראשון שנענש היה וחי לבדו בנידוי ללא " חווה" אישתו. בתקופה זו יצאו ממנו טיפות זרע לבטלה לאונסו.. ( ראיתי שיש מפרשים שהוא היה גם מאונן). אבל זה לא משנה. השאלה היא מופנית בצורה של הקבלה והשוואה. אם אדם הראשון שהוא קודש קודשים בריא חזק בעולם הרבה יותר נקי משלנו ( נשים, לשון הרע, פייסבוק, אינטרנט וכו…. עבודה קשיים תחרות…. ) אם הוא הוציא זרע לבטלה איך אנו בעולם הזה יכולים לא להוציא זרע לבטלה? הרי אנו הרבה יותר חלשים ממנו גם פיזית… וגם נפשית. ( בכל זאת הוא חי 930 שנה). לפי התורה גם אם אדם יחייה בבועה של ניתוק מכל דבר שיכל להביא אותו להרהורים …. התוצאה שלו בסוף היא החטא. ( ראה ערך אדם הראשון) ולכן לנושא השאלה האם זה אכן אמיתי שאין מישהו רווק שיכל לא להוציא זרע… ולהתאפק כל ימות חייו. אם קיים מישהו כזה אז למעשה ברעיון הוא אדם הראשון לפני החטא. לעניות דעתי זה לא קיים ושוב על פי המידע התורני שאדם הראשון הוציא זרע המון שנים…. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנושא ולהתייחס באמת למציאות הרצוי והמצוי. כלומר האם ייתכן שיש מישהו רווק שהוא יותר גבוה מאדם הראשון ? כי אם רווק לא חוטא כל ימות חייו הוא בגדר אלוהים. ואם הוא חוטא באוננות או אפילו בהוצאת זרע לאונסו… מה פשר העונשים האמורים בתורה על הנושא של זרע לבטלה. הרי בגמרא כתוב על 3 עבירות שאין אדם ניצול מהם בכל יום. " ואחד מהם זה הרהורי עבירה" הרהורי עבירה התוצאה ואפילו הכי מעטה מזה סופו להוציא זרע. ( ראה ערך יוסף הצדיק ואשת פוטיפר שיצאו ממנו טיפות רק מהריגוש ) וזה יוסך הצדיק קודש קודשים. לכן איזה רווק יכל לחיות בלי ריגוש? האם ברצוי באמת זה אפשרי לא לחטוא או שיש סוג של כפייה בנושא המיני הזה כגון : אכילה שתייה ושינה. האם באמת הייצר הייצר היה בלתי מנוצח אצל האדם הראשון … ואנחנו ההמשך שלו עדיין ממשיכים בחטא הזה. להתייחסותך.

תשובה:

שלום וברכה

בקשר לענין זה עיקר חובתו של האדם למנוע את עצמו ככל האפשר מלבוא לידי נסיון, וכך לא יבוא לידי בזיון. כלומר, על האדם מצוה לשמור על העינים במידת האפשר ובגבולות הנוהג הנורמלי האפשרי, למנוע עצמו מללכת ברחובות או מקומות שיש נשים הלבושות שלא במניעות, להמנע לחלוטין מאינטרנט שאינו מסונן כהלכה בצורה מוקפדת ובאופן המאושר על ידי הרבנים, כמובן לא טלויזיה וספרות טובה וכו', ולעשות מה שמוטל עליו בקשר לנישואין בהתאם למצבו ויכולתו בענין זה. והכי חשוב ללמוד תורה שהיא הסגולה להתרומם ולהנצל מכל היצר הרע. אדם שמקפיד על כל זה וזה חשוב לו, גם אם אירע לו קרי לאונסו לא יענש על כך. על יהודי מוטל להשתדל לפי המוטל עליו, ואם נכשל לא יתייאש, שבע יפול צדיק וקם. בורא עולם ברא אותנו עם החולשות והקשיים שלנו, ולא יבוא חשבון עם אדם שעושה מה שצריך. רק עצת היצר היא להתייאש ולפחד מידי ולהשבר, יש לעשות, להתקדם ולהתרומם, וכך בורא העולם אוהב אותנו.

שבוע טוב ומבורך.