חוקות העמים בלבישת בגדים אופנתיים

שלום
האם יש בעיה ללבוש בגדים "אופנתיים" משום בחוקות הגויים לא תלכו הכוונה לבגדים שמוכרים בארץ לגבר.
2.מה ההכרעה בעניין הבלורית מותר או אסור? ראיתי הרבה חרדים מהפלג הספרדי או גם האשכנזי ש"מקפידים" לשים בלורית ובכל זאת מאידך יש הרבה רבנים שאוסרים.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

בחוקות העמים זה רק כאשר מדובר בבגד שמיוחד לגויים ואתה לובש כדי להדמות להם. בגד סתמי שלובשים אותו יהודים וגויים כאחד אין בו כל בעיה.

בלורית עדינה ישיבתית אינה בכלל האיסור, אלא רק משהו חריג פרוע, שמבטא "שחרור" חלילה, עליו נאמר שהוא שחץ וגאווה ומהווה חציצה בתפילין.

מקורות:

בשו”ת אגרות משה (יו”ד ח”ד סימן יא אות ג) כתב שאין בזה איסור “חוקות הגויים”, כי “דבר שחזינן שעושין כן כולי עלמא דנכרים, גם אלה שלא שייכי כלל לאמונתם ולחוקותיהם, מטעם שכן יותר ניחא לעלמא להנאתם, כבר ליכא על זה איסור דבחוקותיהם לא תלכו. וממילא גם הישיבה בגילוי הראש, שידוע לכל שאף הנכרים שלא שייכי לאמונת הנוצרים, ואף אלו שאין מאמינים בשום דבר, יושבים בבתיהם והולכים בחוצות בימות החמה בראש מגולה, משום שכן ניחא להו להנאת גופן, לא שייך לאסור זה משום הלאו דבחוקותיהם לא תלכו”.