סינון חרקים מתה נענע בשבת

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים. האם זה נכון שבשבת כשמכין תה מעלי נענע לא בדוקים: אם רואה תולעים צפים או שקועים בכוס, לא יסנן את התה אלא יניח מפית על גבי כוס התה וישתה כי היכי דלהוי דרך אכילה אבל אם רואה בעיניו שאין חרקים במים (וכגון שהתה בהיר ושקוף) יהיה מותר לו לסננו בשבת תה במסננת בד המיועדת לכך ולא לחוש לבורר כי זה בכלל דברים שאפשר לשתותן בלי סינון ואין בהם משום בורר?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהם לא מגידול מיוחד ויש בודאות חרקים ואסור לשתות בלי סינון מאוד מדוקדק במפית מאוד צפופה [אישית בכלל לא הייתי משתמש], לכאורה זה כן נחשב בורר גם אם אינו רואה בעיניו כלום.

שבת שלום.