שאלה:
כבוד הרב, האם מותר להשתמש במדפסת לייזר בהדפסת טעונין גניזה ? אנא אם תוכלו לקרוא הפרטים בויקיפדיה 'מדפסת לייזר' בחלק 'אופן הפעולה', אבל בקיצור: 1) במדפסת יש תוף מחומר מיוחד הטעון חשמל 2) קרן לייזר סורק התוף, ומאיר יותר חזק נגד המקומות שיישארו לבנים בנייר — ובזה מוריד מטען חשמלי מאותם המקומות בתוף 3) אבקת דיו (הטונר) נשפך אל התוף, ומתדבק על המקומות שלא אורו — ואותיות מאבקת דיו אמורים להופיע אז על התוף 4) נייר מוזן מתחת התוף המסתובב, ועל ידי מתח חשמלי, נעקרים חלקיקי דיו מהטונר, ונצמדים לנייר 5) הנייר עובר תחת גוף חימום, המתיך הטונר ומדביק אותו סופית לנייר. ==> במיוחד בחלק הרביעי, האם אין זה מחיקת אותיות שעל התוף? בעיה נוספת אם מאיזושהי סיבה נפסק תהליך ההדפסה, כך ש"כתובים" על התוף שמות ודברי תורה (שימחקו כשיתחילו הדפסה אחרת) כבר קראתי הבעיה כשמופיע על מסך מחשב, אבל לכאורה נראה שזה אולי יותר חמור, באשר מדובר כאן באותיות ממש באבקת דיו. גם בעניותי לא הבנתי הסברא של "אם לא, איך מדפיסים ספרי קודש?!" ?
תשובה:
שלום וברכה
אם אני מבין נכון מדבריך אין כאן בעיה כלל משתי סיבות:
הסיבה הפשוטה, משום שאתה לא מוחק את האותיות אלא מעביר אותן ככתבן מהתוף לנייר. הסיבה השניה, אם אני מבין נכון, הרי שעל התוף הן כתובות הפוך באופן בלתי ניתן לקריאה, ומסתבר שאין כל איסור למוחקן. סיבה נוספת יש לומר, אנימניח שהתוף הוא כהה ולא ניתן לראות עליו את הדיו, כך שזה לא נחשב כתב. לא הבנתי מדבריך לאן יעלם הדיו הזה במידה ואני מפסיק הדפסה באמצע או שלא היה נייר, ולמה בהדפסה הבאה זה לא יצא. כמו כן יש לומר סיבה נוספת שאמנם מחודשת אולי אבל אני חושב שהיא נכונה מאוד, אינני יודע היכן מצאת את המילים שכתבת בסוף שאלתך אבל הם לא לגמרי משוללים הגיון… הנושא של מחיקת דברי קודש ענינו בזיון, כאשר כך עובד המכשיר הזה, ולכתחילה האותיות ניתנו על התוף כדי לרדת משם על הדף וזו היא צורת ההדפסה, זה לא יחשב מחיקה, אדרבה כך כותבים… זו סברא אמיתי עד כמה שהנושא בזיון.
שבת שלום ומבורך.
תודה רבה! יישר כחכם!
==> לגבי הבעיה בהדפסה מופסקת (למשל, על ידי הפסקת חשמל או דף נייר שנתקע) : נגיד שהודפס חצי הדף, עכשיו, חצי ה'טקסט' הכתוב על התוף – עבר על הנייר, וחצי השני – עדיין נמצא על התוף. לאחר שחזר הזרם, אם מפעילים הדפסה מחדש, הלייזר יסרוק שוב את התוף ל'כתוב' עליו במטעני חשמל, כך שהאותיות הנשארים נמחקים עתה.
==> הסברא שבסוף, קראתי אותה באתר זה בשם הגרש"ז אויערבך. כעת לא הצלחתי למצוא אותה, כי אם המראה מקום: קובץ צוהר ח"ז עמוד קל"ט. קישור:
din.org.il/2011/05/18/%D7%9E%D7%97%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%9E%D7%A6%D7%92%D7%AA-%D7%94%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%9D-%D7%94/
השאר תגובה