לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בורר בהוצאת חלות מתוך שקית

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב הנכבד, בשבת יש לי שש חלות(קטנות/בינוניות) בתוך שקית אחת(כך הכי נוח עבורי)… בכל סעודה (לפני/בתחילת סעודה) – אני מוציאה מן השקית הנ"ל שתי חלות (ואז מניחה את השקית במצב מסוים שבו שאר החלות לא תתייבשנה(לא בדרך קשירה)), וכך עושה בכל סעודת שבת… האם אין בורר בכך שאני מוציאה בכל סעודה שתי חלות כאשר בשקית יש עוד כמה חלות עבור סעודות נוספות? תודה רבה רבה ושבת שלום..

תשובה:

שלום וברכה

זה בסדרגמור, שכן את מוציאה אוכל מתוך פסולת, את מה שאת רוצה מתוך מה שאת לא רוצה, וזה סמוך לסעודה ומותר.