שאלה:
שלום: חציל שלם עם הקליפה רותח בזמן צליה על האש החליק על הכירים (מזכוכית) הרימו והחזירו לצליה. החציל מיועד לקילוף. הכירים לא ממש היו נקיות. מה דין החציל?
תשובה:
שלום וברכה
אם הכיריים שלכם בחזקת טריפה, כלומר שמים עליהם גם בשרי וגם חלבי יש לזרוק את החציל, אבל אם משתמשים רק לאחד מהמינים אין בעיה. יצויין שבכיריים זכוכית יש להקפיד שלא יהיו לשימוש בשרי וחלבי כאחד.
האם זה כי הכירים לא היו נקיות? כי הלכלוך היה או חלבי או פרווה. השימוש בבשרי היה לפני כמה ימים ואחר כך ניקו.
כל ליכלוך שנפל על הכיריים בעודו חם או התחמם מהכיריים הוא בחזקת טרף ממש, נניח אותו חלב שיש שם נפל בתוך 24 שעות לזמן שהיה שם בשר, אזי החלב נעשה טרף ועכשיו הוא נגע בחציל. כמו כן עצם הכיריים הם בחזקת טרף מטעם זה.
שלום: האם ניתן לסמוך על כך שכמה ימים לא בושל שם בשר והלכלוך הוא או חלבי או פרווה והבעיה היא של נותן טעם לפגם?
האם
הסברתי שאין לזה נפק"מ וזה לא יעזור, כי אם נפל חלבי בתוך 24 שעות לבשרי וזה הליכלוך החלבי שם, הרי שהוא ליכלוך טרף.
מה לעשות עם המשטח שצלו את החציל אחרי שנגע בכירים?
לא הבנתי מה זה משטח
חלק של תבנית ממתכת עליו צלו את החציל, כלומר החציל החליק ונגע בכירים רותח, בנקודה אחת (כי היה סיר ליד) ואז העלו אותו על התבנית להמשך צלייה. מה דין התבנית? אגב היה עוד חציל קצת יותר גדול, ועשו משניהם סלט, האם החציל הראשון בטל?
יש להקל להכשירה בליבון קל, לנקותה היטב ואת התנור היטב, ולהכניס לתנור לחצי שעה על חומו המירבי אחרי ששניהם לא היו בשימוש 24 שעות. הסלט חצילים אסור באכילה.
השאר תגובה