תרי קלי לא משתמעי

שאלה:

בענין תרי קלא לא משתמעי זה רק אם כל א' אומר משהו אחר או גם כששניהם אומרים אותם מילים ביחד?

תשובה:

גם כאשר אומרים את אותם הדברים, עי’ קיצור שו”ע (סי’ קלה סעיף ו) שכתב “כשאוכלים כמה בעלי בתים בסוכה אחת ויש שם גם הנשים ושאר בני בית שצריכין לשמוע היטב את הקידוש לצאת בו, אם יקדשו כל הבעלי בתים ביחד, תרי קלי לא משתמעי, ולא ישמעו היטב את הקידוש, על כן טוב יותר שיקדשו בזה אחר זה”.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מה הסברה בזה? הרי זיל הכא הוי קידוש זיל הכא הוי קידוש! או שמא מצד שא"א לצמצם ובהכרח כשא' אומר "מכל" השני כבר אומר "העמים"?

    הבעיה אצלי זה בעיקר כלפי קריה"ת. קשה לי מאוד עד כדי כמעט בלתי אפשרי למצא מקום בו אני לא שומע אף א' מהקהל שקורא ביחד עם הבעל-קורא. והדבר היחידי שאני כן מצליח לעשות (לא ב100% הצלחה) זה להטות אוזן לבע"ק ולהתעלם מה"עוזרים" שקורים לעצמם.

  2. אצלינו בביכנ"ס שומעים טוב את הבעל-קורא "מציאותית" אך שאלתי היא יותר "הילכתית". שכשעומדים ליד אנשים מסויימים שהחליטו לקרוא בלחש אין לי מושג אך הם שומעים את הבעל קורא ולא את עצמם אך אין זה ענייני. ככל שזה נוגע אלי אישית שומעים גם את הלחישות ועלולים להכנס לבעיה של תרי קלי לא משתמעי.