בל תשחית

שאלה:

האם הרבה חומרות בעניני כשרות ואוכלים מתחת למיטה או כאלו שהעכבר נגס בהם וכדו' – האם הם לא חומרות שמביאים לידי קולות? ככל שתחמיר שם יהיה זאת קולה בענין בל תשחית!

תשובה:

שלום וברכה

איסור בל תשחית הוא כאשר אתה נוהג בדבר בדרך השחתה, אבל אם יש לך צורך בהשחתתו, כגון שאתה שבע ולא מסוגל לגמור מהצלחת, או הדוגמאות שהזכרת, זו ל השחתה, צרכי האדם הם מעל מצבו של האוכל.