תרומת תנור חימום לקשיש בהנחה שהוא יחלל שבת על ידי הדלקה וכיבוי

שאלה:

שלום הרב, החורף יצא ארגון נעמי במבצע התרמה עבור קשישים – רכישת תנור חימום ועוד ציוד תרמי לחורף. האם מותר לתרום בהנחה שבסופו של דבר בכסף שלי נוצר חלילה חילול שבת כי האדם מדליק ומכבה את המכשיר החשמלי בשבת? האם אני תורם לחילול שבת?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאתה תורם כללית לאירגון ולא יודע למי הולך הכסף, וכיון שהתנור אינו מיועד דוקא לשימוש בשבת, ודאי אפשר לתרום בלב שקט. אבל יש באמת אירגונים חרדיים שעושים את אותן פעולות ואני מניח שהם נותנים בעיקר בציבור הדתי שמכיר אותם.