שברתי שתי כוסות בחנות

שאלה:

אם שברתי 2 כוסות זכוכית בחנות בלא שימת לב. האם אני צריכה לשלם עלכך ? החנות אמרה שהם לא יכולים לחייב תשלום עפ"י החוק, אלא זה לבחרתי…

תשובה:

שלום וברכה,

שבר בגופו ממון של חברו דינו כמזיק בידיים. ואדם שהזיק בידיו חייב גם אם הנזק נעשה שלא בכוונה. ולכן חייבים לשלם עבור שבירת שתי הכוסות.

אי בקשת התשלום מחמת פחד מהחוק, לא נחשב מחילה, ולא פוטר את המזיק מתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שעח שעיף א.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לשואלת – הסגנון של השאלה עושה רושם כי במקרה הספציפי שלך זה לא נוגע אך ישנם חנויות (בעיקר סופרמרקטים גדולים עם הרבה סניפים) בהם לא מחייבים ואפילו מסרבים לקבל תשלום על נזקי הלקוחות וזה מעוגן אצלם בתקנון כאשר החשבון שלהם הוא שלא שווה להם לחייב לקוח על כוס שנשברה ולהפסיד אותו. הכוס שנשברה לא כ"כ יקרה ביחס למחזור המכירות שלהם והם מעדיפים להפסיד כוס מאשר להפסיד לקוח.