הצהרה בבית דין על חוסר יחסי אישות

שאלה:

בעניין הנישואים זוג הגיעו למבוי סתום ואין קשר ביניהם כבר מעל שנה שהאשה לא טובלת.הבעל היה מעוניין להתגרש אבל בגלל הילדים לא עושה כן.השאלה האם יכול להצהיר בבית דין כי האשה לא טובלת וכולי

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי את מהות ההצהרה לשם מה? אם יש לו מטרה (למרות שאתה כותב שאין לו כוונה להתגרש בגלל הילדים) אנא פרט, ואם לאו, סתם לשון הרע… וגם אני לא רואה איך זה מצבצע בפועל? פוחתים תיק עבור הצהרה בלבד?! נדמה לי שאין דבר כזה, גם הדיינים לא מעוניינים לשמוע סיפורים שאין להם השלכה מעשית.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה בשאלה היתה כי לאחר זמן שהוא יוכל ויתאפשרו הגירושים אז יוכל לטעון טענת מורדת ויפטר מתשלומי כתובה ולא יהיה צד של טענת סבר וקיבל