שימוש חבר ברעיון שלי לפתיחת עסק מקביל לעצמו

שאלה:

שיתפתי חבר ברעיון להקמת עסק והוא רוצה עכשיו לפתוח כזה לבד האם זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה,

מצד ההלכה לא ניתן למנוע מהשותף שלא יפתח עסק מתחרה. ואם הוא מבני העיר ורוצה את פרנסתו, מותר לו לפתוח עסק מתחרה, ואין בו את האיסור של יורד לאומנות של חברו

כדי לאסור על שותף שלא ייפרד ויפתח עסק מתחרה יש לעגן זאת עם התחייבות חוזית ובקנס כספי.

בהצלחה.

מקורות:

אם המדובר שבפטנט רשום, חל איסור להעתיק. אבל רעיון של פתיחת עסק שאין על זה זכויות יוצרים, אין אפשרות לחבר לאסור לפתוח – למרות שאת הרעיון שמע מהחבר.