למלאות דוח שעות עבור עבודה כפולה

שאלה:

שלום לרב בקשר לעבודה הכפולה בצהרון חברות שלי ממלאות דוח שעות על מישהי שעובדת רק בבוקר כאילו היא עבדה בצהרון ואת הכסף מחלקות ביניהם על העבודה הכפולה-כי הם מקבלות כאילו עבדו רק כגננת ולא גם כסייעת זה גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר הנהלת העבודה מסכימים שיקבלו משכורת כפולה, מותר למלאות את הדוח כאילו עבדו כפל שעות, מאחר ועשו עבודה כפולה. אך במקרה וההנהלה לא מסכימה לא ניתן לחייב אותם בכך, אלא אם כן התנו על כך מראש.

בהצלחה.