תפיסה מקבלן שפשט רגל

שאלה:

אנחנו נמצאים בקבוצת רכישה מסויימת, הקבלן שביצע את הבנייה פשט את הרגל והחברה הוגשה לפירוק, יש כבר כונס נכסים. הקבלן כבר בנה את כל הדירות ואף עשה מסירה. אמנם יש הרבה ליקויים של איטום וגימורים כל מיני שמפאת הנפילה של הקבלן אין למי לפנות על אחריות זו של בדק בית. שורה תחתונה – הקבלן נשאר חייב לכל הדיירים סכום כסף בעבור תיקונים שלא הושלמו וגם נראה שלא יושלמו. יש מחסן בבניין שהקבלן העביר אליו כל מיני שאריות – כמו ברזים חדשים חלקים מסויימים ששייכים לבנייה – כלומר ציוד שהקבלן קנה עבור הדירות ונשאר לו יתרה מהם. כאן אני שואל 2 דברים : א : האם שאריות הללו שייכים לכל דיירי הבניין או שנחשבים ממון הקבלן. ב : האם אפשר לתפוס ולהחזיק בחפצים הללו כנגד החוב שהוא חייב לי – לא חושב שזה מכסה – אבל משהוא זה כן נחשב. או שסחורה זו נקראת בבעלות הכונס ?

תשובה:

שלום וברכה,

הרכוש שנמצא במחסן שייך לקבלן, ויכול כל בעל חוב לתפוס את הרכוש עבור החוב האישי. הכונס לא זוכה בנכסים של הקבלן אלא הוא רק אחראי לחלק את הממון בין בעלי החוב, ואם הרכוש יגיע לידו, יצטרך לחלק לכולם בשווה. אבל אם בעל חוב אחד תפס זכה ברכוש עבור החוב הפרטי שלו.

בהצלחה.