זמן טלית ותפילין

שאלה:

שלום, להלכה הבנתי שיש להחמיר שלא לברך על הטלית ולהניח תפילין , אלא רק כשעה אחת זמנית קודם נץ החמה. 1.מהו הלוח השנה המדויק ביותר שאפשר לסמוך עליו לעניין זמן טלית ותפילין לעדות ספרדים ועדות המזרח? 2.האם ידוע לכם על אתר אמין? 3.חשוב לי לציין להדגיש שכוונתי מהו הזמן לכתחילה ולא בדיעבד, אשמח להסבר קצר הבאת כלים פשוטים . תודה.

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה הלוח המדוייק ביותר הוא של הרב סופר, מצוי מאוד בבתי כנסיות וניתן לרוכשו בכל חנות תשמישי קדושה – ספרים בריכוזים החרדיים.

זמן הנחת תפילין וטלית הוא "משיכיר", שיראה את חברו בריחוק ד' אמות ויכירנו או משיכיר בין תכלת ללבן, ראה שו"ע סי' ל וסי' נח. בפרי מגדים סי' נח א"א ס"ק ב כתב שזה בערך שש דקות אחרי עלות השחר, וראה ביאור הלכה בתחילת סי' נח שהאריך מאוד לדחות שיטתו, המנהג למעשה שעה לפני הנץ, כך כתב כף החיים וכן הביא בס' ארץ ישראל לרי"מ טוקוצינסקי שכך הוא מנהג ארץ ישראל. אמנם בישכיל עבדי ח"ז סי' מד העיר שבחורף זה אמור להיות שונה ואין להקל אלא 52 דק' לפני הנץ.