העתקת שירים

שאלה:

שלום וברכה ברצוני לשאול שאלה ואקדים בתיאור המצב במוסד בו אני לומד בכל פעם שיוצא שיר חדש אחד התלמידים[לא מישהו מסוים] משיג את השיר ומעביר [דהיינו מעתיק] את השיר לחבר וחבר לחבר וכולי האם מותר לי להעתיק שיר לעצמי מחבר שהשיג מחבר

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור הפרת זכויות יוצרים בהעתקת שירים לצורך פרטי. האיסור לפי החוק הינו רק אם מעתיק לצורך מסחרי. ולכן גם לפי הלכה אין איסור להעתיק שירים לצורכו הפרטי. כאמור ההיתר בהעתקה נאמר רק על שירים ולא על העתקת תוכנות, שבזה אסור גם לצורך פרטי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון מספר 39.