הנחת תפילין באבו דאבי

שאלה:

כאן באבו דאבי לא כ"כ נעים להניח תפילין בפומבי. אני נמצא בשליחות ואין לי כמעט זמן שאני לבד. האם אפשר להניח תפילין ואח"כ להתפלל?

תשובה:

שלום וברכה ידידי,

אם לא נעים הכוונה מבחינה בטחונית, שיש בכך סכנה בשל שידעו שהנך יהודי ויבואו להזיק לך, אזי ודאי אין להסתכן ומותר להניח תפילין קודם לפני שיוצא מחדרו וכדו' ולהתפלל בלי להתבלט, ואין חיוב מעיקר הדין ללבוש את התפילין דווקא בזמן התפילה. אמנם בזמן שאתה מניח את התפילין תקרא קריאת שמע.

אבל אם לא נעים הכוונה סתם שתראה קצת מפתיע בעיני שאר אנשי העסקים שם, הרי ככל מקום שמצויים בו גויים או אפי' שאר עמי ארצות שאינם מבינים בטיב שמירת תורה ומצוות. ואזי אדרבה, כבר כתב לנו השלחן ערוך בסי' א: אל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת ה'", תהיה יהודי גאה דוקא שם באבו דאבי, שיראו שהיהודים גאים בדתם ובמצוותיהם בכל מקום. ודבר זה יכול להביא ברכה גדולה שכן אנשים נוטים לסמוך ולתת אמון באנשים שמראים את דבקותם במצוות האלוקים, וידוע שלכן גם ניתן לסמוך עליהם. ובוודאי שתצא לך ברכה גדולה מכך, ובודאי שכדאית מצוות תפילין שלא תנזק על ידה.

ברכה והצלחה ונסיעה טובה.