טבילת כלי שחלקו פלסטיק

שאלה:

יש לנו כף גדולה להוצאה מהסיר לצלחות. הכף עצמו כולו פלסטיק אלא שיש במרכזו כמין טבעת ברזל מקיפה אותו (ככל הנראה נעשה לנוי) האם הוא חייב טבילה? כמו״כ במקלף שהידית מפלסטיק והסכין מברזל – איזה חלק חייב טבילה? כולו או רק הסכין?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הכלי כולו חייב טבילה כיון שהוא כלי אחד, אלא שבשונה מהכף שרק החלק הטפל בה מתכת והיא טעונה טבילה בלא ברכה, את המקלף ניתן לטבול בברכה כיון שעיקרו הוא הסכין.