לתרומות לחץ כאן

מחבת חלבית חמה על שאריות עוף

שאלה:

שייכת לזרם הספרדי. שמתי בטעות מחבת חלבית חמה על קרש שחתכו בו שניצל טרי. רק התחתית של המחבת נגעה. מה דינו של המחבת ושל התחתית . תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם נשארו מעט שאריות של עוף על התחתית הזו, אזי המחבת החמה שאני מבין שהיתה בחום של יד סולדת נאסרת, אלא אם כן היא מלאה במאכל ושי בו פי שישים כנגד אותן שאריות. התחתית ודאי צריכה הכשרה, אלא אם כן היא כבר היתה יבשה לגמרי ובלי שאריות לפני הנחת המחבת, מגע יבש אינו מעביר טעם. את התחתית ניתן להכשיר על ידי הגעלה, הבעיה בהכשרה של מחבת היא כפולה, ראשית אם מדובר במחבת טפלון ורגילים להשתמש בה במעט מאוד שמן, יש דעות שהיא טעונה ליבון ולא הגעלה וליבון ממש יקלקל אותה, שנית, התנאי הבסיסי בהכשרה של כלי על ידי הגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לחלוטין, ומחבת בדרך כלל יש בה שומן שרוף דבוק ולא ניתן באופן זה להגעיל, לכן אם מדובר במחבת רגילה שכן משתמשים בה עם כמות רגילה של שמן, וניתן להכשירה, יש ללבן את המקום השרוף והשאר להגעיל, אם משתמשים במעט מאוד שמן מחבת טפלון – לא כדאי להכשיר. אכן, אם לא נעשה במחבת ב24 שעות האחרונות משהו חלבי אלא פרווה, ניתן לסמוך על ליבון קל, לנקות היטב וללבן אותה בגז כמה דקות משני צדדיה.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל