טעות של הנהג במחיר הנסיעה

שאלה:

שלום הרב שאלתי היא כך : נהג טעה במחיר הנסיעה באוטובוס האם אני צריך להחזיר לו את הכסף ואם כן למה אני צריך לטרוח ולחפש אותו בשביל לתת לו כמה שקלים הרי זה הטעות שלו וגם בטח הוא יוותר לי בכל מקרה הנושא הזה מאוד קשה לי אשמח לתשובה מפורטת בענין תודה

תשובה:

שלום וברכה,

במה מדובר בחברה ציבורית או בחברה פרטית?

אם מדובר בחברה ציבורית, אין סמכות לנהג למחול, וחייבים לשלם לחברה, וניתן לשלם לנהג אחר באותה חברה.

אם מדובר בחברה פרטית, או בנהג פרטית, חייבים לשלם לו את ההפרש, למרות שהטעות מחמתו. חובת התשלום הינה מדין השבת אבדה, ויש חיוב לטרוח ולהשיב אבדה לבעלים. ובמקרה הנ"ל יש חיוב נוסף שהנוסע קיבל שרות וחייב לשלם עבור השרות מחיר מלא, ולא יכול להפחית מהתשלום כל עוד לא מחל לו הנהג בפירוש.

בהצלחה.