השקפת התורה בעניין כלכלת הבית

שאלה:

אינני יודע אם שאלה זו שייך לאתר הזה, רציתי לברר האם ע"פ תורה יש חיוב לצמצם בהוצאות לפי מידת ההכנסות, או שאפשר לקנות כל מה שרוצה ולסמוך שהשי"ת ישפיע לו פרנסה בשפע רב, האם יש מקורות שדנים בשאלה זו

תשובה:

שלום וברכה

חלילה וחס לחיות בלי חשבון, אין סומכים על הנס, זו לא אמונה אלא חוסר אחריות. חז"צ אמרו שאדם שלווה כסף ואין לו מהיכן להשיב נקרא גזלן ורשע, כך שאין כל אפשרות לקחת כסף מהבנק או מוצרים מהמכולת אם אין לו דרך לשלם אותם. אדם חייב לשמור על התאמה בין הכנסות להוצאות, ויחד עם זה להאמין ולבטוח בה' יתברך שיספק לו את כל צרכיו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יישר כח.
    זה שכתבתם 'אין סומכין על הנס', אינני מדבר באופן של 'נס' אלא במי שעוסק במו"מ ובעז"ה מקווה מאד להצליח, אלא שבינתיים חיי 'בלי חשבון' באמונה שהשי"ת בודאי לא ישאיר אותו לבד והוא אכן יצליח. האם אין זה בגדר 'ביטחון' ?