סמיכת גאולה לתפילה או תפילה בנץ החמה?

שאלה:

בס"ד מי שבטעות הקדים לקרוא ק"ש דשחרית עם ברכותיה וכשמסיים גאל ישראל רואה שעדין יש זמן עד הנה"ח האם ימתין מלהתפלל כדי להתפלל אחרי הנה"ח ויפסיד סמיכת גאולה לתפלה או שיתפלל מיד כי לסמוך גאולה לתפלה, למרות שימצא שהתפלל שחרית לפני זמנה

תשובה:

שלום וברכה

יש ראשונים בברכות שלמדו שתפילה בנץ עדיפה על סמיכת גאולה לתפילה, ראה תלמידי רבינו יונה ד ב ורמב"ן במלחמות ב ב, אמנם הלכה כידוע לא כך, ולא מורים לאדם להתפלל שמונה עשרה בלי ברכות קריאת שמע כדי להרויח נץ, כיון שסמיכת גאולה לתפילה היא חיוב ומסדרי התפילה ולא כמו תפילה בנץ שהיא רק לכתחילה, אבל במקרה שלך שבעצם סומך גאולה לתפילה רק שוהה מעט בשתיקה נראה שעדיף להמתין לנץ. כמובן העיקר הוא להמתין בתהילות לא-ל עליון וכדומה ולא לסיים את הברכה.

יום נעים.