הכנסת אורחים על חשבון הבעל

שאלה:

שלום רב. ביקשו להתארח אצלי ללינה בשבת. לי זה לא נוח אבל לשם מצוות הכנסת אורחים אני מסכימה. בעלי מתנגד ויש לו קושי עם זה. בנוסף חמותי מגיעה והיא לא אוהבת להיות עם אנשים אחרים. נאלצתי לסרב אבל מרגישה לא טוב עם העובדה שדחיתי את המצווה. איך נכון לנהוג במצב כזה. תודה

תשובה:

שלום וברכה

חלילה להרגיש כך! עשית את הדבר הנכון ביותר. לא כל אדם מסוגל לארח אנשים זרים בבית, זה מאוד לא נוח, ואם בעלך לא מסוגל לכך, התפקיד שלך לסייע לו שיהיה לו בית נעים עם פרטיות וכל מה שאדם צריך. בפרט שחמותך מתארחת אצלכם.

ערב טוב ותזכו למצוות.