עבודה בחברת הוט מובייל / מכירת מוצרי אינטרנט

שאלה:

שלום. רציתי לדעת בבקשה לגבי עבודה בחברת הוט מובייל, הבנתי שבעייתי למכור מכשירי תקשורת וחבילות אינטרנט בגלל הפריצות שבדבר.. לא בדקתי הלכה בעניין אבל מלכתחילה נשמע לי הגיוני. לגבי תפקיד אחר בחברה – האם מותר לעבוד באותה חברה שמוכרת מכשירים אלה, אבל בתחום שונה? התפקיד הוא לתמוך טכנית בעסקאות שנעשו עם החברה שהיו בהם תקלות וצריך לטפל בהן, גם עסקאות שנעשו עם לקוחןת כלומר כאלה שקנו כנראה מכשירי תקשורת/חבילות אינטרנט.(כרגע אין לי הרבה מידע על התפקיד, רק בהמשך) האם מותר לעבוד בתפקיד כזה? תודה רבה על המענה שלכם!

תשובה:

שלום וברכה

אם התפקיד אינו מחייב לתמוך באינטרנט פרץ בפועל, אלא רק לסדר את עניני המיחשוב של החברה, או לטפל בתקלות כלליות זה בסדר, אבל אם אתה צריך לספק תמיכה טכנית ללקוח ספציפי, ואתה נכנס למחשב שלו בשליטה מרחוק ורואה שהוא פרוץ לגמרי, אינני אומר שזה איסור גמור כי גם בלי סינון הוא יכול להשתמש כביכול בלי לגלוש בדברים אסורים [???] אבל זה כבר לא ממש ראוי…

יום נעים.